Volleyballers Waterlanders starten deze week met buitentrainingen bij De Wel

Waterlanders kan weer starten met haar buitentrainingen. ©VV Waterlanders

De volleyballers van de Volleybalvereniging Waterlanders uit Nieuwkoop zetten hun trainingen buiten voort. Sinds half december ligt de binnensport stil waardoor de trainingen in sporthal De Steupel niet meer konden plaatsvinden. Nu er voor buitensporters versoepelingen zijn – er mag in groepjes van maximaal vier personen gesport worden – ging de vereniging op zoek naar een geschikte buitenlocatie.   

Waterlanders kreeg veel hartverwarmende reacties van andere sportverenigingen met een buitenterrein. “Veel verenigingen boden ons een plekje aan. We hebben uiteindelijk besloten om onze velden op te zetten op het buitenterrein van Zwembad de Wel in Nieuwkoop. Een groot en mooi afgesloten terrein waar we onze velden ook mogen laten staan. En centraal gelegen in Nieuwkoop”, vertelt Marieke van der Hulst van de Waterlanders.

Zaterdag hebben de vrijwilligers van Waterlanders drie extra velden opgezet op het buitenterrein. “Nu kunnen we op maandag-, dinsdag- én donderdagavond terecht om een balletje te slaan en lekker even te sporten. We hebben een trainingsschema gemaakt op basis van het aantal aanmeldingen. Dat aantal bleek enorm. Bijna alle teams willen heel graag weer gaan trainen. We zijn echt superblij dat we onze leden deze mogelijkheid kunnen bieden”.

Het actuele trainingsschema en video met alle coronamaatregelen staat op www.waterlanders.nl.

Lees ook: Binnensport voorlopig niet toegestaan: Volleyballers Waterlanders naar buiten


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?