Amateur of professional, beschilder een paneel of maak een 3D creatie voor Slootkunst [VIDEO]

Veel mensen, amateurs en professionals, uit Nieuwkoop en omgeving hebben inmiddels een paneel of vlot aangekleed of zijn hier nog druk mee bezig. Hun creaties krijgen alle een plekje in Slootkunst, een expositie in de Ringsloot en Voorwetering van de Dorpsstraat in Nieuwkoop.

Slootkunst bestaat ook dit jaar uit een lange strook met kunstwerken. Geschilderde en aangeklede panelen én vlotten met daarop 3D-werken. Het thema is ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’, om toch nog een beetje te vieren dat Nieuwkoop in 2020 750 jaar bestond.

Aanmelden

De kunstroute, die van 8 mei tot en met 1 oktober wandelend te volgen is, is 1,5 kilometer lang. Met ruim honderd opgehaalde panelen leeft het duidelijk in Nieuwkoop en omgeving. “Maar we zouden nog heel graag meer mensen enthousiast krijgen”, zegt Theo Agterhof, één van de kartrekkers. “We kunnen tot zeker 150 panelen kwijt.”

Panelen zijn gratis af te halen bij het TechniekHuis, te vinden op het industrieterrein in Nieuwkoop aan de Teddingtonweg 2. Interesse in een paneel, mail naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com om een afspraak te maken om langs te komen. Je hoeft geen Nieuwkoper te zijn om mee te doen. Ook maakt het niet uit of je 8 bent of 80 en of je voor de eerste keer schildert of professioneel kunstenaar bent.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?