Uitslag poll: Bijna tweederde van Nieuwkoopse stemmers laat zich vaccineren

Vorige week plaatsten wij de poll ‘Laat jij je vaccineren?’ op De Nieuwkoper om de meningen van inwoners van gemeente Nieuwkoop hierover te polsen. Er stemden 562 mensen; 68,68 procent hiervan koos voor ‘Ja, zodra ik mag’.

In totaal waren er 386 mensen die op ‘Ja’ klikten. Tegenstemmers waren er ook. Ruim 25 procent – 141 stemmen – antwoordde met ‘Nee, ik wil dat niet’. Nog eens 5,87 procent – 33 stemmen – gaf aan het nog niet te weten en 2 mensen klikten op “Zeg ik niet”.

De meningen op Facebook laten die verdeeldheid ook zien. Neli schrijft: “Al krijgen wij een tijd van ’s morgens drie uur ergens in de provincie, dan zijn wij er! Het kan ons niet snel genoeg gaan met vaccineren.”

“Jazeker, maar wel met frisse tegenzin”, schrijft Connie.

De reactie van Michel: “Mogen me gewoon prikken, geen probleem mee. Heb al zoveel vaccinaties gehad, kan dit er ook wel bij. En moet nog meer halen als we weer mogen reizen dus geen probleem mee.”

Danny laat weten: “Ik had ook mijn twijfels, maar ik ga hem zeker nemen. Ik zou ook niet weten waarom niet.”

Arja zegt juist weer: “Nee, ik laat me niet als proefkonijn gebruiken!! Je maakt mij niet wijs dat zo’n vaccin die in 10 maanden in elkaar geflanst is, veilig is en denk maar niet dat je na zo’n prik je vrijheid terug krijgt!”

Later vandaag zal een nieuwe poll op De Nieuwkoper verschijnen.

Naar de poll-uitslag


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?