Wat doet Nieuwkoop: Laat jij je vaccineren? [POLL]

Het vaccineren tegen het coronavirus is begonnen. In een vastgestelde volgorde wordt heel Nederland (de mensen die dit willen) gevaccineerd. Wij horen graag van de inwoners van gemeente Nieuwkoop: Laat jij je vaccineren?

Het grootste vaccinatieprogramma dat Nederland ooit heeft gekend, is begonnen. Op 6 januari zijn de eerste zorgmedewerkers gevaccineerd met hun eerste prik. Na twee / drie weken volgt een tweede. Daarna zijn andere zorgmedewerkers aan de beurt, evenals bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling. De grote groep thuiswonenden van 60 tot 75 jaar – 3 miljoen mensen – komt in maart aan bod. Vrijwel tegelijk gebeurt het vaccineren van thuiswonende ouderen ouder dan 75 jaar en niet-mobiele thuiswonenden van 60 tot 75 jaar. Voor 1 oktober worden de mensen tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie (aandoening of ziekte) gevaccineerd. Als laatste zijn de gezonde 18- tot 60-jarigen aan de beurt die vanaf april / mei tot 1 oktober worden gevaccineerd.

Gaat alles volgens plan, dan is heel Nederland (in ieder geval de mensen die een prik willen) dus voor 1 oktober gevaccineerd.

Laat jij je vaccineren, weet je dit nog niet of wil je jouw keuze niet delen, stem op onze poll.

Ik laat mij vaccineren
543 votes

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *