Terugblik 2019: Dit was het meestgelezen nieuws in De Nieuwkoper

terugblik 2019 nieuwkoper meestgelezen

Het einde van het jaar is weer in zicht. Graag blikken we in deze special terug op het eerste échte actieve jaar van De Nieuwkoper. We pakken de meestgelezen artikelen erbij en kijken terug op enkele gebeurtenissen in 2019. Van het starten van een petitie door Strand Nieuwkoop tot een hennepkwekerij op het Lange Stuk.

Dit werd het meest gelezen in 2019

Dagelijks bereiken artikelen in De Nieuwkoper vele lezers, met name inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Hoewel de berichten allen gelezen worden, sprongen er in 2019 een aantal met kop en content boven andere publicaties uit. We pakken de vijf meest gelezen berichten (op chronologische volgorde) erbij.

Strand Zomer zamelt handtekeningen in voor ontheffing

strand zomer nieuwkoop handtekeningen

Rond de zomer kwam het nieuws naar boven dat Strand Zomer geen bandjes meer zou mogen laten spelen op het terras. Dit vanwege het nabij gelegen Natura 2000 gebied, een beschermd natuurgebied. Er ontstond op social media ophef over deze kwestie, wat de eigenaresse deed besluiten om een petitie te starten. Lees het artikel terug.

N231 tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop 3 weken afgesloten

n231 drie weken afgesloten

De N231 werd vanaf 26 juli voor drie weken volledig afgesloten. Tijdens deze drie weken werden bruggen en duikers vervangen en werd er gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden voor een rotonde bij de Achttienkavels. Er was sprake van diverse omleidingen. Ook resulteerde het in bijzondere beelden van een compleet lege – normaal gesproken drukke – provinciale weg. Lees het artikel terug.

Ziggo Storing teistert ondernemers en inwoners uit de gemeente Nieuwkoop

storing ziggo nieuwkoop

Media juli 2018 zaten veel inwoners zonder internet en telefonie. Hoewel netwerkaanbieders wel vaker een storing hebben, bleek het ditmaal te gaan om grotere storing: er was een kabel geraakt tijdens bouwwerkzaamheden aan de N231, waardoor klanten van Ziggo geen internetverbinding konden maken of via vaste telefonie konden communiceren.  Lees het artikel terug.

Hennepkwekerij aangetroffen  in woning Nieuwkoop

drugswoning lange stuk

Begin oktober stond het Lange Stuk in Nieuwkoop vol met politie, brandweer ambulance en de EOD. Er was een drugswoning aangetroffen in Nieuwkoop. Het bleek te gaan om hennepplanten,  chemische stoffen en onderdelen van explosieven. Dit laatste werd bewezen door de onderdelen in een weiland tot ontploffing te brengen. Inwoners stuurden video’s van deze ontploffing naar de redactie, die we deelden bij het artikel. Lees het artikel terug.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?