Strooiploeg krijgt een druk weekend: Gemeente vraagt inwoners een handje te helpen

Wegen als dit zijn denkbaar komend weekend in gemeente Nieuwkoop. ©Pixabay – Willfried Wende

Zeker nu de temperatuur daalt en winterweer op komst is, is het bestrijden van gladheid op wegen en fietspaden belangrijk. De medewerkers van de buitendienst van gemeente Nieuwkoop staan dag en nacht paraat om de gladheid te bestrijden. “En voor de komende dagen schakelen wij extra aannemers in om de wegen sneeuwvrij te maken”, meldt de gemeente op haar website.

Het bestrijden van de gladheid gebeurt met strooizout. “Met 200.000 kilo strooizout op voorraad kunnen wij wel even vooruit.” Bij (hevige) sneeuwval gaan de strooiers eerst aan de slag met alle doorgaande wegen. De woonwijken komen daarna aan de beurt. Zodra de strooiroute vrij is van sneeuw, richt de strooiploeg zich op de wegen die niet in de strooiroute zitten.

Handje helpen

Gemeente Nieuwkoop roept haar inwoners op een klein handje te helpen komend winterweekend. “Onze strooiploeg kan niet overal tegelijk zijn. Daarom hopen wij op jullie hulp om bijvoorbeeld trottoirs schoon te houden of een paadje voor de buurman of buurvrouw te maken. Dit kun je het beste doen met een sneeuwschuiver of bezem.”

Gemeente Nieuwkoop: “Gebruik geen zout om sneeuw weg te krijgen”

Het is beter om geen zout te gebruiken om de sneeuw weg te krijgen. Het zout dooit in de sneeuw en vriest vervolgens weer op. “Zout strooien helpt wel bij gladheid, maar heeft alleen effect als het volgens wordt ‘ingereden’. Vanwege de avondklok is het minder druk op de weg en op straat, dus het kan voorkomen dat het op sommige plekken ondanks het zout verraderlijk glad blijft. Wees dus voorzichtig wanneer je de weg op gaat en geniet van het koude winterweer!” aldus de gemeente.

De precieze route die de strooiploeg van de gemeente aanhoudt en tips om zelf een handje te helpen, zijn te vinden op de gemeentelijke website.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?