Opknapbeurt Vogelenbuurt vandaag van start

De voorbereidende werkzaamheden in de Vogelenbuurt in Ter Aar zijn vandaag gestart. Het groen wordt opgeknapt, de straat opgehoogd, de bestrating vernieuwd en er wordt aan de riolering gewerkt.

ZIE OOK:
Opknapbeurt voor Vogelenbuurt Ter Aar

Vandaag is de aannemer gestart met het kappen van bomen. “Omdat de bomen gekapt worden tijdens het broedseizoen nemen we extra maatregelen om te voorkomen dat er nesten verstoord worden”, meldt de aannemer in de BouwApp. “Voor we kappen, controleren we de bomen op nesten en maken foto’s van de situatie. Mochten wij broedende vogels aantreffen of nesten in bedrijf, dan kappen wij de boom nog niet, maar pas als de vogel is uitgebroed en het nest verlaten.”

Ook is een start gemaakt met de riolering.

Voorbereidende werkzaamheden aan de riolering in het Leeuwerikspad. ©Anke Steffers

Op 21 mei starten de werkzaamheden aan de riolering en de bestrating in de Patrijslaan. Omwonenden ontvangen hierover een brief van de aannemer.

Als alles volgens planning verloopt, nemen de werkzaamheden zeven maanden in beslag, tot en met december 2021.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van dit project? Download de BouwApp in de Playstore van Google of de Appstore van Apple en zoek ‘Vogelenbuurt Ter Aar’. Voeg het project toe aan je favorieten, zodat je meldingen van updates krijgt.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?