Opknapbeurt voor Vogelenbuurt Ter Aar

De Vogelenbuurt in Ter Aar wordt opgeknapt. Aannemer A. van Ooijen & Zn B.V. uit Woerden voert de werkzaamheden uit en start komende week. De werkzaamheden duren ongeveer een half jaar.

In de Vogelenbuurt wordt alle bestrating verwijderd, de straat wordt opgehoogd en er komt nieuwe bestrating. Op sommige plekken wordt aan het riool gewerkt en onder de openbare weg legt de aannemer een nieuwe (hemelwater)rioolbuis aan. Ook knapt de aannemer het groen in de wijk op. 

Ophogen

De wijk is behoorlijk verzakt en een groot deel van de stoepen, parkeerplaatsen en wegen moet aanzienlijk opgehoogd worden. “Het hangt van de locatie af hoeveel opgehoogd wordt”, is te lezen in de BouwApp. “Omdat we de bestrating ophogen, komen (sommige) voortuigen/terreinen lager te liggen dan de openbare weg. In dat geval zorgen wij dat de bestrating van het openbaar gebied wordt aangesloten op de bestrating tot maximaal een meter de tuin in.”

Het aanvullen van perken, gras en grond en het verplaatsen van hekken en schuttingen valt daarbuiten. “Wij vragen de bewoners dit zelf te doen. Hangt groen van uw tuin op de openbare weg, snoei dit dan terug.”

Riolering
Straatkolk in de Reigerlaan.

Een inspectiebedrijf heeft de riolering onderzocht. Met een camera was zichtbaar dat in de hele wijk de riolering een grote diameter heeft en nog tientallen jaren meekan. Op één zonk na – in het Kievitspad – is het niet nodig om de bestaande riolering te vervangen. “Wel gaan we een gescheiden riool aanbrengen. Deze bestaat uit een nieuwe rioolbuis voor regenwater en een bestaande rioolbuis voor vuilwater. Momenteel ligt er een gemengd riool in de straat; het regenwater en het vuilwater uit douche en wc wordt via één rioolbuis afgevoerd.” 

Op sommige plekken ligt het riool in de (voor)tuinen. “Ook deze riolering is in goede staat. En omdat er geen voertuigen of grote transporten overheen rijden, verwachten we dat deze riolering nog lang mee kan. De putten in de tuinen brengen we op hoogte.”

De werkzaamheden vinden plaats in de straten Reigerlaan, Kievitspad, Leeuwerikspad, Merelpad, Mezenpad, Patrijslaan en Zwanenlaan.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van dit project? Download de BouwApp in de Playstore van Google of de Appstore van Apple en zoek ‘Vogelenbuurt Ter Aar’. Voeg het project toe aan je favorieten, zodat je meldingen van updates krijgt.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?