Online Taalcafés van Bibliotheek Rijn en Venen barsten uit hun voegen

Elke woensdagochtend en donderdagavond kletsen anderstaligen en vrijwilligers van Bibliotheek Rijn en Venen elkaar de oren van het hoofd. Dat de ontmoetingen momenteel niet fysiek maar online zijn, mag de pret niet drukken.

Steeds meer anderstaligen melden zich voor drie kwartier online kletsen over van alles en nog wat. Vorige week werd gepraat over de verkiezingen, deze week is het thema ‘normaal’. Doel van de taalcafés is het oefenen van de Nederlandse taal. Gewoon, door te doen. De Taalcafés vinden plaats in groepjes van maximaal vijf deelnemers en een Nederlandstalige vrijwilliger.

Thirza Zellerer, programmacoördinator van het Taalhuis van Bibliotheek Rijn en Venen, vertelt dat zelfs deelnemers uit Eindhoven en Delft zich gemeld hebben. “De Taalcafés zijn eigenlijk voor mensen uit ons eigen werkgebied, maar blijkbaar zijn veel online Taalcafés elders in Nederland gestopt of niet van de grond gekomen. Dan is het toch leuk dat mensen ons via via weten te vinden. Het zegt ook wel iets over hun motivatie om Nederlands te leren spreken.”

Als deelnemer aanmelden voor een online Taalcafé kan via de website van Bibliotheek Rijn en Venen. Klik hiervoor op deze link.

Taalcoaches

Bibliotheek Rijn en Venen is voortdurend op zoek naar vrijwillige taalcoaches, zowel voor kortere als voor langere tijd. “Dus klets je graag en ben je drie kwartier per week beschikbaar? Meld je dan aan via taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl met je naam en telefoonnummer. Wil je eerst meer informatie, je kunt mij bellen op 06-13475225”, aldus Zellerer.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?