Nieuwkopers over hamsteren: ‘Mensen zijn compleet gek geworden’

lege schappen jumbo nieuwkoop coronavirus

Foto: Lege schappen handzeep bij Jumbo Nieuwkoop. © Jumbo Nieuwkoop, Facebook

Nieuwkoopse supermarkten hebben het sinds de nieuwe maatregelen van het kabinet drukker dan normaal. Dat niet alleen: er wordt ook veel meer gekocht, waardoor veel schappen nu compleet leeg zijn. Op foto’s die rond circuleren op social media is duidelijk te zien dat producten als WC papier, groenten in pot en handzeep blijkbaar populaire aankopen zijn. Op social media is veel ophef ontstaan, met name onder een oproep van Jumbo Nieuwkoop om ‘het hoofd er goed bij te houden en onszelf niet gek te laten maken’.

“Het lijkt wel Kerst!! Dan denken de mensen ook dat ze in twee dagen voor een maand eten in huis moeten halen!” meldt ene Nathalie onder de oproep van Jumbo. Ook ene Arlette wist niet wat ze meemaakte: “Ik wist niet wat ik zag vanmorgen! Het leek wel drukker dan met kerst!”.

Ook Robin heeft er geen goed woord voor over: “Mensen zijn helemaal de weg kwijt”. Ene Cees vraagt om meer rekening met elkaar te houden: “Even een vraag aan al die mensen die een enorme voorraad hebben ingeslagen. Hebben jullie ook aan de mensen gedacht die pas aan het einde van de dag boodschappen kunnen doen ivm hun werk of iets dergelijks. Want die grijpen nu aan alle kanten mis en kunnen geeneens hun dingen halen om het weekend door te komen wat ze normaal wel kennen als ze op vrijdag boodschappen doen?”

Lees ook: Jumbo Nieuwkoop: “Laten we het hoofd er goed bijhouden de komende tijd”

Ook De Nieuwkoper besteedde aandacht aan de oproep van Jumbo Nieuwkoop Bas Bobeldijk. Onder het bericht op social media waren soortgelijke reacties te zien. “Te zot voor woorden dat het überhaupt nodig is om die oproep te doen”, reageert Pim. “Meen je niet. Achterlijk dat hamstergedrag”, is Maria van mening.

Niet alleen in Nieuwkoop wordt er flink gehamsterd. Zo berichtte Alphens.nl ook over Alphenaren die massaal aan het hamsteren zijn.  Ook in Bodegraven was het raak: “Een lege aanblik in de supermarkten in Bodegraven. Door de maatregelen tegen het coronavirus worden grote hoeveelheden voedsel ingekocht. Dit met als gevolg lege schappen” meldt Rebonieuws.nl op Facebook. Op de vraag wat ReBo-ers daarvan vinden, wordt soortgelijk gereageerd. 

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws in het Dossier: Coronavirus Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?