Nieuwkoop is klaar voor Koningsdag

©Pixabay – AlkeMade

Koningsdag vieren we ook dit jaar sober en klein. Maar veel van ons zijn wel vrij. De meesten halen vast dat Oranjegebakje in huis en kijken even op de televisie naar hoe het Koninklijke gezin Eindhoven bezoekt of ’s avonds naar het concert van Guus Meeuwis en anderen.

Afgesproken is dat vanaf 9:30 uur de klokkenspellen overal in Nederland vaderlandse liedjes spelen, om 10:00 uur wordt vervolgens het Wilhelmus ingezet. Gevraagd wordt met zijn allen mee te zingen thuis, in de tuin, op het terras of op het balkon.

Koning Willem-Alexander komt vervolgens rond 11:00 uur Eindhoven ingereden in een karavaan van oldtimers en nieuwe auto’s. Hij bezoekt daar samen met Koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane de high tech campus. Om 16:30 uur is er een nationaal proostmoment op de verjaardag van de Koning.

’s Avonds kunnen we weer met zijn allen voor de buis als vanaf 20:00 uur het online gratis optreden begint van The Streamers, een initiatief van zanger Guus Meeuwis die vanaf Paleis Noordeinde een grote liveshow presenteert. Naast hem treden onder andere Armin van Buuren, Van Velzen, Davina Michelle en Maan op.

Feestelijk Nieuwkoop

Dus ja, we kunnen best een beetje Koningsdag vieren in gemeente Nieuwkoop. Ben jij al in Oranjestemming, wij zien dit graag. Stuur jouw Oranje foto’s vandaag (en ook morgen tijdens Koningsdag) naar redactie@nieuwkoper.nl. Samen maken we er toch een verjaardagsfeestje van.

Hond Sabi is er klaar voor. ©Sonja Leliveld
De Churchilllaan in Nieuwkoop. ©Marije Clement

Fijne Koningsdag!


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?