Nieuwe wasmachine? Gemeente Nieuwkoop ondersteunt!

wasmachine gemeente nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop gaat mensen die al een langere tijd een laag inkomen hebben ondersteunen. Met de regeling Duurzame Gebruiksgoederen kunnen inwoners – die voldoen aan een aantal voorwaarden – een gedeelte van het aankoopbedrag van diverse huishoudelijke apparaten ontvangen van de gemeente.

Het gaat om een bedrag van maximaal € 380,- per jaar. Aankopen die onder deze regeling van de gemeente vallen zijn een wasmachine, koelkast, kookplaat, televisie en een computer. Om voor de regeling in aanmerking te komen moeten inwoners wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het netto-inkomen de afgelopen drie jaar niet hoger zijn geweest dan 110% van de voor de persoon geldende bijstandsnorm.

Ook moet er sprake zijn van tenminste drie jaar een zelfstandig huishouden en moet het product nog niet aangeschaft zijn. Tenslotte mag het vermogen van de aanvrager niet hoger zijn dan hij of zij mag hebben om een bijstandsuitkering te kunnen ontvangen.

ZIE OOK

Gemeente Nieuwkoop hangt speciale borden op als teken van waardering

Degenen die meer willen weten over deze regeling of een aanvraag willen indienen kunnen contact opnemen met het Serviceplein in Alphen aan den Rijn. Dit kan – vanwege de coronacrisis – op dit moment alleen telefonisch via 14 0172. Check alles over wasmachines.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?