Nieuwe valcursussen bij Bakker & De Vos

Een valpreventiecursusdag. ©Bakker & De Vos

Bij het ouder worden, wordt het risico om te vallen steeds groter. Gelukkig is daar iets aan te doen. Nu er steeds meer versoepelingen zijn, start dit najaar een nieuwe cursus ‘Veilig in Balans’ bij Bakker & De Vos.

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis moet. Vaak wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan beweging, conditie en spierkracht. Veel ouderen voldoen niet aan de beweegnorm. De gezondheidsraad adviseert alle volwassenen om minimaal 2,5 uur per week spier- en botversterkende activiteiten te ondernemen. Voor ouderen is het van belang om naast dagelijks bewegen kracht- en balansoefeningen te doen.

Samenwerking

De valpreventiecursus ‘Veilig in Balans’ is, in samenwerking met alle fysiotherapiepraktijken binnen de gemeente Nieuwkoop, ontwikkeld. In deze cursus is te ervaren dat er veel gedaan kan worden om vallen te voorkomen. De cursus staat dit najaar op de agenda. In vijf bijeenkomsten worden zaken besproken die te maken hebben met vallen en wordt in de praktijk geoefend om het valrisico te verkleinen. De cursus is in Nieuwkoop en, bij voldoende belangstelling, ook in Ter Aar.

Veilig Vallen

In aansluiting op de cursus ‘Veilig in Balans’ is de cursus ‘Veilig Vallen’ ontwikkeld waarin deelnemers leren met minder risico op blessures te vallen. Via praktische oefeningen in een veilige situatie ervaren zij op welke manier de kans op nare blessures te verminderen is door de juiste valtechnieken toe te passen.

Opgeven voor beide cursussen is al mogelijk. De kosten zijn 60 euro per cursus. Kijk op www.bakkerendevos.nl of neem contact op met Bakker & De Vos in Nieuwkoop of Ter Aar via 0172-575261 / 0172-603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire website. Met graag een liggende foto (meer breed dan hoog).


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?