Reacties op Facebook: Meeste Nieuwkopers zitten niet op vereniging tegen vlieghinder te wachten

Gisteren plaatsten wij een bericht van twee inwoners uit Nieuwkoop die een vereniging willen oprichten die zich inzet tegen vlieghinder door luchthaven Schiphol in Nieuwkoop en andere kernen van de gemeente. Op Facebook barstten de discussies los.

GISTEREN:
Inwoners Nieuwkoop willen vereniging oprichten tegen vlieghinder door Schiphol

Er kwamen heel veel reacties binnen. Van mensen die aangeven geen hinder te ondervinden:

 “Mijn woongenot wordt niet beïnvloed door vliegverkeer van Schiphol!

Ik vraag mij af of die twee hier geboren zijn. Ik dus wel en in 1958, dus woon al 63 jaar in het mooie Zevenhoven. Altijd eten uit de tuin gehad nooit ziek en geniet dus al 63 jaar van die mooie blauwe vogels en hun vrienden ben nu ook goeie buur geworden van Schiphol via een app en kan precies lezen wanneer en hoe laat ze over komen dan kan ik dus even genieten van mijn blauwe vrienden en hun collega’s.”

“Nooit last van gehad, alles went denk.”

Totaal geen last van, je weet gewoon dat het er een periode meer zijn, maar dan nog stoor ik mij hier niet aan.


Tot mensen die juist heel graag naar de vliegtuigen kijken die overvliegen:

“Woon hier al mijn hele leven en heb er nog nooit last van gehad, vind het schitterend die vliegtuigen! Zou eerder een belangengroep “Laat ze lekker vliegen” oprichten 😂

Heb ik al 53 jaar geen last van, wel mooi als ik buiten zit en zie zo’n mooi stuk techniek in de lucht hangen.

Ik vind het juist leuk al die vliegtuigen die over komen, soms even met flight radar erbij en kijken waar ze vandaan komen of naartoe gaan. Ik zou het missen.

“Bij ons ook elke 10 a 5 min hoor ik een vliegtuig. Is net hoe de wind staat zo over mijn huis heen. Zit lekker te ontbijten en kijk ondertussen naar de vliegtuigen. Een heel mooi gezicht. Beter dan die knetterende motors en harde muziek in de auto’s!!!”


En mensen die aangeven dat je van het vliegverkeer weet als je in gemeente Nieuwkoop gaat wonen en/of die aanraden te gaan verhuizen:

Dat weet je als je in Nieuwkoop woont. Tuurlijk in de loop der jaren wel meer vliegverkeer dan 30 jaar terug. Maar het valt nu gewoon niet op. Tuurlijk, ze vliegen over, maar overlast? Nee hoor. De grootste klagers stappen zelf ieder jaar weer in een vliegtuig.

Totaal geen last van. Voor diegenen die zich er wel aan storen, is verhuizen nog steeds een optie…

Heb eerst in Aalsmeer gewoond. Daar was het nog erger. Maar je raakt eraan gewend. Dat is eenmaal het risico als je dicht bij een luchthaven woont. Ik heb er geen problemen mee. Als ze er last van hebben, ga dan ergens anders wonen waar geen vliegverkeer langs komt.


Een aantal mensen dat reageert, irriteert zich wel aan het vliegverkeer.

“Het is soms echt een grote irritatie, te veel en te laag, maar nu op dit moment zondag 6 juni 12.24 u, nog geen vliegtuig gehoord of gezien en geniet ik van de rust op mijn balkon. Het is natuurlijk net hoe de wind staat. Maar soms gaan er echt veel te veel over….”

Alles wat teveel is moet altijd minder. Het gevoel alsof een vliegtuig op mijn huis neerstort, omdat ze zo laag vliegen, beangstigt en benauwt mij ook vaak. Plus dat het herrie maakt. Hopelijk vinden we ooit een middenweg👍🏻

“Ik heb een email gestuurd, het mag wat ons betreft wel een stuk minder.


En sommigen zijn bang voor de negatieve gevolgen door het vliegverkeer boven Nieuwkoop:

Soms gaan ze om 5u al zo laag over dat je denkt, ze komen binnen. Vind het soms echt beangstigend. Zeker als je bedenkt dat 40km rond Schiphol het kankerpercentage 40% hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.”

“De geluidshinder, hoe minder hoe beter. Maar persoonlijk heb ik meer moeite met de gevolgen van al die vliegtuigen voor natuur/milieu en onze gezondheid. Dus misschien kan de vereniging dat meteen meenemen.”

“Wat de groei betreft, op een gegeven moment is het wel genoeg. Het lijkt me dat nu de perfecte tijd is om wat dat betreft de boel te veranderen. Vliegen is absurd goedkoop geworden en veel te belastend voor milieu en omwonenden (niet alleen het vliegen natuurlijk maar daar gaat dit topic over). Gelukkig zijn er mensen met een hele dikke filter die nergens last van hebben en het helemaal fantastisch vinden. Maar als je wat fijner bent afgesteld en je oren werken bovengemiddeld goed dan kun je er echt wel last van hebben. Om dan iedereen maar weg te zetten als zeikerd wat ik hier veel lees, vind ik beneden peil. Bovendien zijn er onderzoeken die aantonen wat constant geluidsoverlast voor negatieve effecten heeft op de volksgezondheid. Degene die daar dan geen last van hebben, moeten zich wat meer realiseren dat ze blij mogen zijn dat zij dat niet hebben maar dat zij niet de norm bepalen.”

Meer reacties

Alle opmerkingen, 400 inmiddels, zijn te vinden op onze Facebookpagina. Wij laten de discussie toe, maar verwijderen posts met grof taalgebruik.

Aanmeldingen

Initiatiefnemer van de vereniging, Ton van den Belt, laat weten dat hij ook zeker positieve reacties ontvangt. “Ik heb al veertig aanmeldingen ontvangen voor een lidmaatschap”, meldt hij De Nieuwkoper.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?