Inwoners Nieuwkoop willen vereniging oprichten tegen vlieghinder door Schiphol

Maria Hörfarter en Ton van den Belt uit Nieuwkoop doen een oproep aan de inwoners van gemeente Nieuwkoop. Zij hebben het voornemen een vereniging op te richten die zich inzet tegen vlieghinder door luchthaven Schiphol in Nieuwkoop en andere kernen van de gemeente.

“Het is erg fijn wonen in Nieuwkoop, maar de hinder door vliegtuigen loopt inmiddels de spuigaten uit en is ons woongenot gaan aantasten”, schrijven de twee Nieuwkopers. “Door corona is de situatie tijdelijk verbeterd, maar Schiphol wil snel verder groeien. Als bewoners van onze gemeente zijn wij niet goed vertegenwoordigd in een overlegorgaan met Schiphol, omdat wij niet georganiseerd zijn. Hierdoor kunnen wij onvoldoende onze bezwaren en zorgen over herrie en overlast uiten. Andere gemeenten die veel overlast ondervinden van bijvoorbeeld de Aalsmeerbaan zijn als bewoners wel georganiseerd en komen voor hun belangen op.”

Honderd leden

Het doel van de twee inwoners is een vereniging op te richten die minimaal honderd leden vertegenwoordigt. Per honderd leden kan één persoon afgevaardigd worden in het overlegorgaan met Schiphol.

“Als u ook tegen de ongebreidelde groei en vliegoverlast bent, verzoeken wij u lid te worden van deze vereniging, hieraan zijn geen kosten verbonden.” Gemaild kan worden naar vlieghindernieuwkoop@hotmail.com onder vermelding van na(a)men, adres en woonplaats. De vereniging in oprichting stuurt een inschrijfformulier toe waarop de geïnteresseerde kan aangeven of hij of zij de vereniging wilt helpen met kennis en/of ervaringen.

Stem laten horen

“Bij voldoende steun zullen wij deze vereniging oprichten, zodat wij als bewoners onze stem kunnen laten horen in Omgevingsraad Schiphol (ORS). Wellicht ten overvloede: wij behartigen alleen de belangen van bewoners voor een gezond en plezierig woongenot in onze gemeente en zullen uw gegevens alleen voor deze bewonersorganisatie gebruiken. Wij laten ons niet door politieke partijen leiden.”

LEES OOK:
Reacties op Facebook: Meeste Nieuwkopers zitten niet op vereniging tegen vlieghinder te wachten


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?