Leen Dekker trainer van Waterlanders Dames 1

Leen Dekker (66) uit Waddinxveen wordt bij de Nieuwkoopse Volleybalvereniging Waterlanders de nieuwe trainer en coach van Dames 1. Hij volgt Arjan van der Plas op die de dames het afgelopen seizoen onder zijn hoede had.

De nieuwe trainer heeft veel volleybalervaring. Hij speelde zelf lange tijd op divisieniveau en heeft training gegeven aan diverse teams in de Promotieklasse en Derde Divise. Hij was trainer bij DVC in Driebruggen van Dames 1 (Promotieklasse). Dames 1 van Waterlanders komt ook aankomend seizoen uit in de Promotieklasse.

Leen Dekker. ©Waterlanders

“Leen is een trainer die met zijn achtergrond en ervaring goed past bij de visie van onze vereniging. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij zich wil verbinden aan de Waterlanders”, zegt voorzitter John Kwakkenbos van Waterlanders. Half mei maakte Dekker kennis met de dames die momenteel buiten trainen. “We hoorden van de dames dat er direct een leuke klik was. Zijn opvattingen over het spel sprak iedereen aan.”

Leen Dekker hoopt met de dames hoog in de Promotieklasse te kunnen meedraaien. “Het volleybalspel wordt steeds sneller en dynamischer, dat wil ik bij de dames terugzien.” Verder zou hij het fijn vinden als het team plaats gaat bieden voor de jeugd van de vereniging. “Maar het gaat niet alleen om het spelniveau. Gezelligheid vind ik minstens zo belangrijk.” Dekker kijkt uit naar een “enerverend volleybalseizoen” bij de Waterlanders. “Mijn eerste indruk van de vereniging is ronduit positief!”

Heren 1 zoekt versterking

Het Heren 1 team van de Nieuwkoopse volleybalvereniging zoekt versterking. Het ervaren team speelde jarenlang in de derde divisie, maar komt komend seizoen uit in de promotieklasse. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de buitentrainingen op de dinsdagavond die momenteel plaatsvinden op het buitenterrein van Zwembad de Wel in Nieuwkoop.

Het team bestaat uit een mix van ervaren en jongere spelers die veelal vanaf de jeugd al volleyballen bij de Nieuwkoopse vereniging. Het team weet prestatie en gezelligheid goed te combineren. Wie het team wil versterken, kan mailen naar aanvoerder Mark Hoogendoorn via heren1@waterlanders.nl. Vermeld contactgegevens, het team waar je afgelopen seizoen hebt gespeeld en de positie in het team waar je speelt.

De buitentrainingen zijn van 20:00 tot 21:30 uur. Vanaf het nieuwe seizoen wordt van 20:00 tot 22:00 uur getraind in de kleine sportzaal van Sporthal de Steupel in Nieuwkoop. De thuiswedstrijden zijn op zaterdag om 17:00 uur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?