Jop van der Pijl is Nieuwkoopse lijsttrekker voor D66

Jop van der Pijl. ©D66 Groene Hart

In de gemeente Nieuwkoop neemt Jop van der Pijl het D66-lijsttrekkerschap op zich. Hij volgt Annette Pietersen op.

Jop van der Pijl (20) uit Zevenhoven is een nieuw gezicht als lijsttrekker, maar is zeker niet nieuw binnen D66. Jop: “Binnen de lokale fractie van D66 heb ik mijzelf de afgelopen twee jaar mogen ontwikkelen. Ik heb meer geleerd over de lokale thema’s en hoe je deze thema’s omzet tot beleid.”

Jop heeft het politieke proces van dichtbij mogen meemaken. “Ik heb geleerd over de besluitvorming. Binnen dit leerproces kwam ik erachter dat de politiek een uit de hand gelopen hobby van mij begon te worden. Ik ben als fractie-assistent momenteel best veel bezig met de lokale politiek en ben ook erg bezig met campagne voeren. ”

Verschillende personen zijn, zo vertelt Jop, dankzij zijn inzet lid geworden van D66. “Zij hebben tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op D66 gestemd. Graag zet ik mij meer dan vanaf de zijlijn in voor onze lokale partij. Ik wil de kar gaan trekken in plaats van alleen maar helpen duwen. Samen met de actieve fractie van onze lokale partij zal ik met een hoop positieve en nieuwe energie de gemeenteraadsverkiezingen aanvliegen.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?