Jeugdkoningsdag Noorden 2021

Kinderen kunnen zich met Koningsdag in Noorden onder andere vermaken op de klimmuur. ©Facebook oranjecomitenoorden

Koningsdag 2021 zoals dit normaal gevierd wordt op het gezellige oranje Anemonenplein in Noorden kan ook dit jaar niet doorgaan. Maar Oranjecomité Noorden heeft een alternatief programma opgezet voor de jeugd van 4 tot en met 17 jaar.
 
Zo is er van 11:00 tot 13:00 uur een Klimmuur op Sportpark De Koet bij NSV’46. “Klim onder professionele begeleiding naar acht meter hoogte. Rinkel daar de scheepsbel, zodat het hele dorp hoort dat jij het gehaald hebt”, schrijft Oranjecomité Noorden op haar website. Om mee te doen moeten kinderen zich vooraf aanmelden. Aanmelden is nodig voor een tijdblok.
 
DrumTastic is er van 14:00 tot 16:00 uur en wordt ook georganiseerd op De Koet. DrumTastic is een swingende drum workout op een fitnessbal van 75 cm. De clinic (ongeveer 20 minuten) begint op een goed instapbaar niveau zodat het voor elke deelnemer te volgen is. Na de basisoefeningen wordt steeds meer uitgebreid en toegepast in diverse bewegingsvormen, waarbij niet alleen op de ‘eigen’ bal ‘gedrumd’ wordt, maar ook op de ballen van andere deelnemers. Zo wordt gewerkt in rijen naast elkaar, achter elkaar, of in een cirkelvorm, waardoor een nieuwe bewegingsdimensie ontstaat. Iedereen kan het. Vooraf aanmelden is nodig vanwege de tijdblokken. Ouders is niet toegestaan te kijken.
Aanmelden
Aanmelden (tot vrijdag 23 april 18:00 uur) voor deze twee activiteiten kan via de inschrijfformulieren op www.oranjecomitenoorden.nl/programma.
 

Jouw Koningsdag op Nieuwkoper?

In bijna elk dorp van gemeente Nieuwkoop wordt normaliter Koningsdag gevierd. Een aantal dorpen organiseert dit jaar misschien niets. Maar veel dorpen zullen met een alternatief programma komen. Stuur ons het Koningsdagprogramma van jouw dorp, dan geven wij deze een plekje op De Nieuwkoper

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *