Hulp voor statushouders met vinden van baan

De Participatie Academie Nieuwkoop helpt statushouders van boven de 30 om een baan te vinden. Dit doet zij samen met het team Begeleiding Statushouders van de gemeente. Zij bieden deze mensen een passende opleiding met stage, taaltraining en studiebegeleiding. Zo zet de doelgroep stappen naar een beroepsopleiding of naar een baan.  

De elf deelnemende statushouders zijn inmiddels goed geïntegreerd en zeer gemotiveerd om een stap te maken op de arbeidsmarkt. Samen met de Participatie Academie Nieuwkoop hebben zij een loopbaanplan gemaakt waarin zij een duidelijke richting kozen, zoals het kappersvak, de kinderopvang, de horeca, de zorg en de boekhouding. Voorwaarde voor deelname is dat de statushouders veel inzet tonen en zelf bijdragen aan de studiekosten. De Participatie Academie betaalt de rest van de opleiding. 

Vrijwilligers gezocht

Voor één deelnemer zoekt  de organisatie nog een studiebegeleider. Iemand met ervaring in de horeca (sociale hygiëne) en kennis van de Arabische taal. Het gaat bij de begeleiding vooral om het begrijpend lezen van de lesstof, het bespreken van vreemde en moeilijke begrippen en helpen bij de huiswerkopdrachten. Wie tijd heeft om vanaf september enkele uren per week een cursist uit Nieuwveen te helpen bij de opleiding Sociale Hygiëne kan contact opnemen met Joke van Boxtel via jokevanboxtel@ziggo.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?