Huis-aan-huisinzameling textiel op 14 juli

Een sorteercentrum voor de verwerking van ingeleverd textiel. ©Sympany.nl

Sympany zamelt woensdag 14 juli huis-aan-huis textiel in in de gemeente Nieuwkoop.

De huis-aan-huisinzamelingen vormen een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers. Begin juli, ongeveer tien dagen voor de inzameling, worden de stickers verspreid in de folderpakketten. Deze stickers plakken de inwoners op de zakken met het textiel. Op de dag van de inzameling kun je de zakken voor 9:00 uur aan de weg zetten.

Buitengebied

Buiten de bebouwde kom worden geen stickers verspreid en zamelt Sympany ook niet in. Huishoudens in het buitengebied kunnen het beste de zakken in de bebouwde kom plaatsen of vooraf het adres aan Sympany doorgeven. De sticker is ook downloaden op de website van Sympany. In het najaar, op donderdag 28 oktober, staat een tweede huis-aan-huis inzamelronde gepland.


Sympany

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland en zamelt jaarlijks meer dan 23 miljoen kilo textiel in. Sympany is een organisatie zonder winstoogmerk met als doel al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. Na het sorteren verkoopt Sympany wat herdraagbaar is, wat overblijft, wordt gerecycled. Doel is de textielketen circulair te maken. Sympany investeert in recycling en innovatie, zodat van elk stukje stof weer iets waardevols gemaakt kan worden. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens.

www.sympany.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?