Hoogste punt duurzame gemeentewerf

De gemeentewerf in Nieuwveen krijgt steeds meer vorm. ©Bouwbedrijf van Engen

De bouw van de gemeentewerf in Nieuwveen is in volle gang. Het nieuwe onderkomen van de buitendienst van gemeente Nieuwkoop begint al aardig vorm te krijgen. Het hoogste punt is 5 juli bereikt.

Voor dit bijzondere moment kwam burgemeester Robbert-Jan van Duijn langs om het bouwbedrijf en de buitendienst toe te spreken: “De nieuwe gemeentewerf is een bijzonder project waar we als gemeente heel trots op kunnen zijn. Innovatief, duurzaam en met een goede samenwerking tussen alle partijen.”

Bouwbedrijf Van Engen uit Kockengen bouwt de gemeentewerf. Dat doet zij energieneutraal, gebruik makend van veel natuurlijke materialen, ook wel ‘biobased bouwen’ genoemd. ORGA-architect ontwierp het duurzame gebouw.

Wat is een gemeentewerf?

De gemeentewerf is de uitvalsbasis voor de medewerkers van de buitendienst. “We gebruiken de locatie voor het opslaan van materiaal (zoals strooizout en verkeersborden), gereedschap en machines. Ook is er een kleine kantoorruimte, kantine en een kleedruimte”, aldus de gemeente Nieuwkoop op haar website.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?