Help Basisschool Aeresteijn aan een echt ANWB Verkeersplein

Is een ANWB Verkeersplein zoals dit binnenkort op het schoolplein van basisschool Aeresteijn te vinden? ©ANWB.nl

Basisschool Aeresteijn uit Langeraar heeft vandaag te horen gekregen te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze goed voorbereid de weg op kunnen gaan. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven.

“Breng tussen 21 mei en 10 juni jouw stem uit via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van basisschool Aeresteijn”, legt Laura Kroes de wedstrijd kort uit.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren.

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 10 juni

Gun jij basisschool Aeresteijn een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen. Let op! Op de site staat (RKBS) Aeresteyn. Maar je kunt ook zoeken op woonplaats Langeraar.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?