Helaas: geen geld voor kinderen die kerstbomen inleveren

geen geld kerstbomen 2021 inzamelen

Door de coronamaatregelen kunnen kinderen dit jaar geen kerstbomen inleveren. Ook wordt er geen geld gegeven voor ingezamelde kerstbomen door de gemeente Nieuwkoop. De kerstbomen kunnen dit jaar neergelegd worden op de aanbiedplaats van de minicontainers op de inzameldag.

Flink balen voor kinderen die normaalgesproken een zakcentje bijverdienen door kerstbomen op te halen en deze in te leveren bij de gemeente. Dit jaar zal de gemeente geen geld geven voor ingeleverde kerstbomen, sterker nog: door de coronamaatregelen kunnen ze nog geen eens ingeleverd worden. 

De gemeente baalt naar eigen zeggen van deze maatregel: “Wij vinden het heel jammer dat de kerstboominzameling deze keer anders is. Het was altijd een gezellig dag met enthousiaste kinderen (met drie bomen achter hun fiets) en achtertuinen helemaal vol met bomen”, aldus de gemeente.

ZIE OOK

Burgemeester Nieuwkoop:’Het is niet verstandig om met een explosief middel in een blikje te gaan klooien’

De kerstbomen kunnen nu op de inzameldag neergelegd worden op de aanbiedplaats voor minicontainers. Volgens planning haalt Cyclus de bomen in Nieuwkoop op 5 januari op. In Ter Aar, Korteraar en het buitengebied van deze container komt Cyclus op 4 januari langs. De overige kernen zijn 15 januari aan de beurt. 

Liever de kerstboom inleveren bij de Milieustraat in Nieuwveen? Ook dat is mogelijk. “De kerstboom moet schoon zijn, dus zonder versieringen, pot of standaard. Cyclus haalt alleen kerstbomen op en geen ander groen”, benadrukt de gemeente.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?