Gemeente maakt dagje uit mogelijk voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

Eén van de te kiezen dagjes uit is naar Avifauna in Alphen aan den Rijn. ©Avifauna

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in gemeente Nieuwkoop stellen Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en de gemeente een dagje uit beschikbaar. Dit jaar kunnen de kinderen naar Avifauna of Vue Cinema in Alphen aan den Rijn of naar Naturalis in Leiden.

Kinderen kunnen kiezen waar ze naartoe willen. Bij alle activiteiten wordt, als dit nodig is, een buskaartje van Arriva geregeld. Ook de ouders krijgen bij toekenning een toegangs- en een buskaartje. Zo kan het hele gezin genieten van een dagje uit. Het is mogelijk om voor de jonge kinderen in het gezin kaartjes voor Avifauna aan te vragen en voor de oudere kinderen bioscoopkaartjes.

Een laag inkomen is een (gezamenlijk) netto-inkomen dat niet hoger is dan:

• €1.750 netto per maand voor een echtpaar
• €1.475 netto per maand voor een alleenstaande ouder
(bedragen zijn een richtlijn, er zijn geen rechten aan te ontlenen)

Aanvraag indienen

“Woont u in de gemeente Nieuwkoop, zijn uw kinderen jonger dan 18 jaar en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u via de stichting Leergeld een dagje uit aanvragen”, schrijft gemeente Nieuwkoop op haar website. Je kunt het dagje uit aanvragen van 12 juli tot en met 1 september. De kaartjes zijn geldig tot en met 31 december.

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag, ga naar www.elkkinddoetmee.nl, kies voor gemeente Nieuwkoop en vervolgens voor ‘Dagje uit’. Lees de voorwaarden goed door en vul daarna het aanvraagformulier in.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?