Goedemorgen! Kopmeeuw met kopzorgen

Een kopmeeuw heeft een mooi plekje gevonden om even uit te rusten. ©Margret van der Laan Fotografie

Margret van der Laan, fotograaf uit Nieuwkoop en eigenaar van Margret van der Laan Fotografie is er weer op uit geweest. Zij legde de schoonheid van de natuur vast gecombineerd met een door mensenhanden gemaakte minder mooi detail.

Margret van der Laan schrijft bij de foto: “Deze kopmeeuw lijkt er kopzorgen van te krijgen. Hij krabt zichzelf in ieder geval eens flink achter het oor. Maar wat hebben wij het toch heerlijk dat we in zo’n mooi gebied wonen. Juist in dit coronatijdperk. Hoe fijn is het dat je zo vlakbij huis lekker even kunt vluchten in de prachtige natuur die Nieuwkoop rijk is.

Uiteraard ben ik in dit geval dit bordje niet gepasseerd. Juist nu alle vogeltjes druk zijn met het zoeken van een partner en het bouwen van een nestje en wellicht al het uitbroeden van de eitjes, is het belangrijk ze daar alle ruimte en rust voor te geven. 

Vanmiddag op de Nieuwkoopse Plassen klonk weer een waar vogelconcert. Of je nu gaat wandelen, fietsen, roeien of varen, er is altijd wel iets te zien of te beleven.”

Margret van der Laan Fotografie zit op Facebook. Kijk voor meer mooie natuurfoto’s op haar pagina.

ZIE OOK:
Fotomomentopname: Twee vliegen in één klap


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?