©Margret van der Laan Fotografie

Fotograaf Margret van der Laan, woonachtig in Nieuwkoop, vindt het heerlijk om haar vrije uurtjes buiten door te brengen, op zoek naar perfecte momenten om op de gevoelige plaat vast te leggen. Vrijdag ging zij ook op pad.

Margret van der Laan schrijft: “Tja, het gebeurt mij zo vaak dat de dag te kort is. Zeker nu het voorjaar weer is begonnen, mijn favoriete seizoen. Met meestal prachtige foto-omstandigheden. Maar dan begint het. Wat zal ik vandaag gaan doen? Wielrennen? Varen? Naar de Groene Jonker? De Ruygeborg?

Als ik dan ga wielrennen, zie ik onderweg fantastische dingen en denk ik, had ik nu mijn camera maar bij mij. Dat sla ik dan maar op, op mijn eigen harde schijfje.

Ga ik varen, dan zie ik allemaal wielrenners lekker knallen in de wind. Kortom, de dagen zijn te kort, gelukkig worden ze nu wel steeds langer.

Vrijdag had ik geluk. Ik had gekozen om te gaan varen. Dit kon ik mooi combineren met twee wielrenners op de Kwakelbrug. Twee vliegen in één klap.”

Timing

Margret van der Laan timede het uitstekend. Twee wielrenners die over de Kwakelbrug op het Meijepad tussen het Zuideinde in Nieuwkoop en De Meije razen. Een dreigend wolkendek op de achtergrond en schuimkopjes op het water van de Nieuwkoopse Plassen die de harde wind duidelijk maken. Een momentopname. En wat voor één.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?