Deel jouw idee met gemeenteraad Nieuwkoop

De gemeenteraad houdt donderdagavond 17 juni voor de eerste keer een ‘motiemarkt’. Inwoners kunnen (digitaal vanwege corona) ideeën presenteren aan de gemeenteraadsleden.

“Heb je een idee dat de gemeente, de wijk, de buurt of de dorpskernen beter, mooier, slimmer, socialer, veiliger, interessanter, groener, milieuvriendelijker of levendiger maakt? Of heb je een idee voor de gemeente om minder geld uit te geven. Plaats jouw idee dan vóór 10 juni op www.denkmee.nieuwkoop.nl“, roept gemeente Nieuwkoop op.

Idee adopteren

Tijdens de motiemarkt gaan raadsleden het gesprek met deze inwoners aan om een goed beeld van het idee te krijgen. “Het is dan aan jou om de raadsleden ervan te overtuigen je idee te adopteren.”

Als een raadslid overtuigd is, kan hij of zij dat idee adopteren. “Het raadslid werkt samen met jou het idee uit tot een motie (een verzoek aan het college van burgemeester en wethouders) of een amendement (middel om een raadsbesluit te wijzigen). De leden van de gemeenteraad stemmen dan over dat idee in de vergadering over de financiële stukken op 1 juli 2021.”

Het kan zijn dat een idee niet wordt overgenomen bij de motiemarkt (of het niet haalt bij de stemming daarover), maar dat een politieke partij het wel wil opnemen in zijn verkiezingsprogramma van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

“Registratie op www.denkmee.nieuwkoop.nl is heel makkelijk en biedt als voordeel dat je altijd op de hoogte blijft en kunt reageren op projecten van de gemeente bij jou in de buurt.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?