Dagboek van een Nieuwkoper: Bladzijde 1

dagboek van een nieuwkoper

Een nieuw dagboek, lege bladzijden om gevuld te worden met verhalen en zaken die ik als Nieuwkoper in de gemeente meemaak. Laten we beginnen met bladzijde één van het Dagboek van een Nieuwkoper.

Vorige week kwam ik tijdens een virtuele wandeling op social media veel boze reacties tegen: medewerkers van een bedrijf dat in Nieuwkoop het afval ophaalt, zouden de privacy van inwoners hebben geschonden door in het afval te neuzen. Dit ter controle van de inhoud van de container: wordt er iets aangetroffen wat er niet in thuishoort, dan leegt het bedrijf de prullenbak niet.

Volkomen logisch dat het afval even gecheckt wordt in mijn ogen: het scheiden van afval is een kleine moeite én draagt direct bij aan een beter milieu. Let wel: de meningen zijn hierover verdeeld, evenals beweringen. Misschien maar goed dat mijn bladzijde in het dagboek een plekje krijgt onder de columns.

En dan het stukje privacy: daar is misschien wel het een en ander over te zeggen. Hoewel het negen van de tien keer gaat om afval wat je liever niet nogmaals in je handen wilt hebben, kan ik me goed voorstellen dat er ook zaken in een afvalbak gedopeerd worden, waarvan je liever niet weet dat Jan en allemaal dit ziet.

Maar onderaan de streep is het misschien nog wel het belangrijkste om te beseffen dat desbetreffende medewerkers écht niet voor hun plezier met hun handen tussen het afval graaien…


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?