Burgemeester van Nieuwkoop schrijft brief over coronavirus aan kinderen

burgemeester nieuwkoop kinderen

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn heeft vandaag een brief geschreven over het Coronavirus aan Nieuwkoopse kinderen. In de brief legt de burgemeester in Jip en Janneke taal uit wat voor impact het virus heeft op de gemeente en waarom kinderen zich aan de regels moeten houden. Ook vraagt hij de kinderen om iets extra’s te doen voor de mensen om hen heen die geen bezoek meer mogen ontvangen.

Eerder publiceerde de burgemeester ook al een brief, waarin hij inwoners van de gemeente Nieuwkoop een hart onder de riem stak. Met deze versie richt Van Duijn zich op de jongere inwoners, hoewel hij kinderen erop wijst de brief ook te delen met volwassen die ‘hem wellicht ook kunnen gebruiken’. 

ZIE OOK:

Ondanks Coronadreiging enorme drukte op evenemententerrein

Robbert-Jan van Duijn legt in simpele bewoording uit wat voor impact coronavirus heeft en wat kinderen kunnen doen in de tijd dat ze niet naar school hoeven.

Eerder deze week deed SV Nieuwkoop een noodoproep: hoewel scholen gesloten werden om de verspreiding van het virus in te dammen, voetbalde een grote groep kinderen bij de Nieuwkoopse voetbalvereniging op het veld. Ook op het evenemententerrein vonden tientallen jongeren een alternatief voor de schoolbanken.

Lees de complete brief hieronder.

Beste kinderen,

 

Tot een paar weken geleden had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord: het Coronavirus. Nu hoor en zie je het overal. Van het Coronavirus kun je ziek worden. Als je jong en gezond bent is dat niet zo erg, maar voor mensen die ouder zijn of een zwakkere gezondheid hebben kan het gevaarlijk zijn.

 

Die mensen moeten dan verzorgd worden in het ziekenhuis en als teveel mensen tegelijk ziek worden, hebben we misschien niet genoeg bedden en dokters om de zieken te verzorgen. In Nederland nemen we bijzondere maatregelen om ervoor te zorgen dat niet iedereen ziek wordt. Dat weten jullie natuurlijk, want dat is ook de reden dat jullie even niet naar school mogen.

 

In de vakantie is het natuurlijk best leuk als je niet naar schol hoeft, maar nu eigenlijk niet. Misschien maak je je ook wel een beetje zorgen. Het is natuurlijk ook niet leuk, als je niet naar sport scouting of zwemles kan en je veel thuis moet blijven. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te verzinnen, speel een spelletje met elkaar of pak je muziekinstrument erbij. Ook zorgen de juffen en meesters ervoor dat je gewoon door kunt leren met allerlei leuke opdrachten die je thuis kunt doen.

 

Ik vraag aan jullie om je goed aan de regels te houden. Dat helpt enorm om het virus niet verder te verspreiden. Wat ik ook jullie vraag, is om de komende tijd wat extra’s te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Stuur wat vaker een appje, maak een mooie tekening, een kaartje of een brief. Jullie kunnen vast zelf nog veel meer leuke ideeën verzinnen waarmee je anderen blij kunt maken. Laat deze brief aan zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes lezen en als je denkt dat volwassen ‘m ook wel kunnen gebruiken mag dat ook! 😉

 

Ik reken op jullie hulp, kanjers!

 

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?