Brandweer rukt uit voor een brandende droger in Noorden

brandende droger in noorden brandweer

Beeld: Ter illustratie

Op donderdagavond is Brandweer Gemeente Nieuwkoop uitgerukt voor een gebouwbrand. In de Anjerstraat in Noorden zou een wasdroger in de brand staan. Vanwege dit laatste gegeven besloot de brandweer ook een schuimblusvoertuig mee te vragen. Bij aankomst hing er nog wel rook, maar de brand bleek al nagenoeg uit te zijn.

“‪Aanrijdend kregen we mee dat het een wasdroger was welke in de brand zou staan. ‬‪Om deze reden hebben we ook ons schuimblusvoertuig gevraagd mee te rijden”, aldus de brandweer.

Bij aankomst is de brandweer ‘met twee stralen’ naar binnengegaan. Er hing volgens de brandweer nog wel rook, maar de brand bleek al geblust te zijn. De woning is vervolgens geventileerd om meer zicht te creëren. Ook heeft de brandweer nog verschillende koolmonoxide metingen gedaan .

ZIE OOK

Brandweer Gemeente Nieuwkoop kan weer starten met oefeningen

Het incident is uiteindelijk overgedragen aan de stichting Salvage, waarna de brandweer weer in kon pakken. De vieze uitrusting van de brandweer is gewisseld door schone pakken door de brandweerkazerne uit Koudekerk aan den Rijn.

De brandweer plaatste een video op Facebook van het incident. Bekijk deze hieronder.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?