Brandweer Gemeente Nieuwkoop kan weer starten met oefeningen

brandweer gemeente nieuwkoop oefeningen

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Brandweer Gemeente Nieuwkoop mag eindelijk weer brandweer oefeningen uitvoeren. Na een aantal weken zonder oefenavonden heeft de brandweer weer geoefend. Wel zien de oefeningen er anders uit dan voorheen: zo zijn de oefengroepen niet te groot en wordt alles van te voren klaar gezet.

“Eindelijk mag er weer geoefend worden! Na een aantal weken zonder oefenavonden in verband met het covid19 virus mogen we sinds twee weken weer wat doen”, meldt Brandweer Gemeente Nieuwkoop enthousiast.

De oefeningen zijn anders dan voorheen, omdat er besloten is dat de oefengroepen niet te groot mogen zijn. Nu wordt er geoefend met acht collega’s. Twee oefenleiders die de oefening bedenken zetten alles klaar en checken of alles gaat zoals men heeft bedacht. 

De kleinere oefengroepen zorgt er wel voor dat er in plaats van één nu drie oefenmomenten in de week plaatsvinden, zodat iedereen goed kan blijven oefenen. “Het is even een puzzel om het te organiseren maar we zijn vooral blij dat er weer geoefend mag worden”, aldus de brandweer.

ZIE OOK

Brandweer haalt paard uit water bij de Molenweg in Zevenhoven

ZIE OOK

Persoon aan kano uit het water geholpen door de brandweer


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?