Bakker & De Vos: “Onze specialisten helpen bij hand- en polsklachten na valpartijen”

In de korte winterperiode van februari zijn nogal wat mensen gevallen wat vaak breuken opleverde rond de pols. “Het is dan goed om te weten dat je, na de gipsperiode, in goede handen bent bij de hand- en polsspecialisten van Bakker & De Vos”, zegt Teun Bakker van het Centrum voor Bewegen en Gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar.

Niet alleen voor de nabehandeling van polsbreuken is Bakker & De Vos de aangewezen specialist. Klachten in de hand en pols treden ook regelmatig op bij computerwerk of andere werkzaamheden waarbij vaak dezelfde beweging wordt gemaakt.

De gespecialiseerde handtherapeuten  Marjolein van Beek en Wietske Strijker houden zich niet alleen met de hand bezig maar met de gehele arm. Bij Bakker & De Vos werken zij intensief samen met de manueel therapeuten en schouderspecialisten, omdat veel arm- en handklachten een relatie hebben met klachten in de nek, bovenrug en schouderregio. Ook werkt de handtherapeut vaak nauw samen met de bedrijfsfysiotherapeut of ergotherapeut, bijvoorbeeld bij werkgerelateerde klachten.

Oefentherapie

De behandeling richt zich op oefeningen voor de spieren en gewrichten van hand of arm, allereerst om deze weer soepel en sterk te maken. Daarnaast wordt bekeken of hand en pols wel op de meest efficiënte manier gebruikt worden. “Oefentherapie gebeurt voor een deel aan de behandeltafel waar je één op één met de fysiotherapeut werkt, maar ook in een oefenzaal waar je aan de slag gaat met gewichten en specifieke oefenmaterialen. In sommige gevallen is het ook zinvol te bekijken hoe de arm en hand gebruikt worden op de werkplek en daarin te adviseren.”

De handtherapeut kan ook ingeschakeld worden door bijvoorbeeld de huisarts om mee te denken in het stellen van een diagnose en om gezamenlijk tot een behandeltraject te komen. De handtherapeut kan ook zonder verwijzing geconsulteerd worden voor behandeling en advies.

Meer weten of persoonlijk advies of behandeling? Kom langs op Vijverhof 1 in Nieuwkoop of in Gezondheidscentrum De Aar in Ter Aar, bel 0172-575261 of 0172-603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp naar 06-57821791. 

www.bakkerendevos.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?