Bakker & De Vos: Fysiotherapie helpt bij COPD

Fysiotherapie is de belangrijkste behandeling bij COPD. Door gericht te werken aan de conditie worden de longaanvallen en de gevolgen daarvan duidelijk minder.

Longaandoeningen staan, sinds de coronapandemie, meer in de belangstelling. Veel mensen hebben baat bij fysiotherapie in de revalidatie na corona. Fysiotherapie is al veel langer een belangrijke behandelmethode bij mensen die lijden aan COPD.

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een ernstige, chronische longaandoening waaraan wereldwijd ongeveer 65 miljoen mensen lijden. Bij de ziekte zijn de longen beschadigd waardoor ademen moeilijker is en de patiënt minder energie heeft. Het beloop van COPD kenmerkt zich door longaanvallen met toename van klachten, zoals hoesten, meer en taaier slijm en toenemende benauwdheid.  Door de aanvallen gaat de patiënt steeds verder achteruit en de behandeling richt zich dan ook vooral op het voorkomen van deze aanvallen.

Verminderen achteruitgang

Gespecialiseerde fysiotherapie voor COPD is het belangrijkste onderdeel van de longrevalidatie. Door het verbeteren van de lichamelijke conditie en spierkracht via hoog intensieve inspanningstraining blijkt dat longaanvallen minder vaak voorkomen, korter duren en ook minder ernstig zijn. Hierdoor is de optredende achteruitgang duidelijk minder en dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven.

De gespecialiseerde longfysiotherapeut bij Bakker & De Vos werkt samen met de huisartsen, de POH’er, de diëtiste en de apotheek in de Stichting VijverZorg; een eerstelijns samenwerkingsverband dat ervoor zorgt dat de patiënt dicht bij huis terecht kan voor de beste medische zorg bij chronische aandoeningen, zoals COPD, maar ook bij Diabetes en Cardiovasculaire aandoeningen.

Weten of deze vorm van fysiotherapie voor jou geschikt is? Informeer bij de huisarts of POH-er of neem contact op met Bakker & De Vos in Nieuwkoop of Ter Aar. Bel 0172-575261/0172-603195, mail naar info@bakkerendevos.nl  of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791. 

LEES OOK:
FysioSport Bakker & De Vos in Zwembad de Wel

www.bakkerendevos.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?