Aanhouding twee mannen voor vuurwerkbom in Zevenhovense woning

politie nieuws nieuwkoop

De politie heeft na een uitgebreid rechercheonderzoek twee mannen aangehouden voor hun betrokkenheid voor het laten ontploffen van zwaar vuurwerk in een woning aan De Schinkel in Zevenhoven. Bij dit incident op vrijdag 27 december 2019 raakte de woning zwaar beschadigd. De bewoners die boven lagen te slapen, ontkwamen aan zwaar lichamelijk letsel.

Bij de Zevenhovense woning werd die nacht rond 3.15 uur een stuk steen door een ruit naar binnen gegooid. Vervolgens werd zwaar vuurwerk in de gang gelegd en aangestoken. De schade aan de woning was groot.

Het rechercheteam van bureau Kaag en Braassem deed intensief onderzoek. Dinsdag 1 december kreeg de zaak aandacht in het opsporingsprogramma Team West, er werden flyers uitgedeeld en stoepborden in de buurt geplaatst.

Na uitgebreid onderzoek kwamen twee verdachten bij het onderzoeksteam in beeld. Maandag 21 december kon een 22-jarige man uit Nieuwveen worden aangehouden. Dinsdag 22 december volgde de aanhouding van een 25-jarige man uit Dordrecht. De twee mannen zijn kort hierna heengezonden, maar blijven verdachten in deze zaak.

www.politie.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?