Woningbouw op voormalige Ashram locatie

Het oude Ashram College gebouw dat binnenkort gesloopt gaat worden. ©Google Maps

Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verder op de Achterweg. Daarmee is de eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. Inde tweede fase wordt het oude gebouw gesloopt en het terrein bouwrijp gemaakt voor maximaal 65 woningen. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus de wens is om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Wethouder Guus Elkhuizen: “We streven ernaar om betaalbare en prettige appartementen te bouwen voor jongeren (starters) en senioren. Het gaat dan om goedkope koop, betaalbare koop, sociale huur voor starters, sociale huur voor ouderen en midden huur. We benoemen juist deze doelgroepen, omdat elders in Nieuwkoop (Buytewech-Noord) uitgebreide plannen zijn voor andere woningen en meer doelgroepen.”

Nieuw bestemmingsplan

Om de bouw van woningen mogelijk te maken, moet de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vaststellen. Er is een schets gemaakt; het stedenbouwkundig plan. Een tekening van de gewenste inrichting van dit gebied met daarop alle elementen die ruimte vragen; kavels, groen, wegen, parkeerplaatsen en water. Omwonenden worden geïnformeerd met nieuwsbrieven. Via de projectpagina www.nieuwkoop.nl/lindelaan kunnen inwoners meekijken en –denken. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?