Wethouder Bernadette Wolters legt haar functie neer om gezondheidsredenen

bernadette wolters

Beeld: Wethouder Bernadette Wolters. © Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Bernadette Wolters treedt af als wethouder om gezondheidsredenen. Dit laat zowel gemeente Nieuwkoop als politieke partij Natuurlijk Nieuwkoop weten. De Nieuwkoopse wethouder legt haar functie neer vanwege gezondheidsredenen: ze heeft aangegeven dat door ziekte en vervelende ongevallen de functie als wethouder te zwaar te vinden.

De afgelopen tijd kreeg ze te maken met de nodige fysieke problemen door ziekte en ongevallen, laat politie partij Natuurlijk Nieuwkoop weten. Het herstel hiervan zou onvoldoende gelukt zijn en teveel energie kosten.

Wolters heeft moeten constateren dat zij over onvoldoende energie beschikt om haar functie als wethouder uit te kunnen oefenen. Iets wat komende periode juist zo nodig is: “De grote uitdagingen die de komende tijd wachten, vragen om maximale inzet”, aldus Natuurlijk Nieuwkoop.

ZIE OOK

Burgemeester en wethouder onthullen logo IKC Zevenhoven

Gemeente Nieuwkoop
Het college spreekt haar waardering uit over de inzet en grote betrokkenheid van Wolters. Volgens gemeente Nieuwkoop vraagt een functie als wethouder veel:  “Wethouderschap is een prachtige bestuurlijke functie, maar vraagt ook veel. Een goede gezond is voorwaarde om de noodzakelijke energie beschikbaar te hebben voor het werk als wethouder”, aldus de gemeente. 

ZIE OOK

Kinderopvanglocaties en scholen verrast door gemeente Nieuwkoop

Natuurlijk Nieuwkoop
In 2018 werd Bernadette Wolters door Natuurlijk Nieuwkoop voorgedragen om de portefeuilles jeugd, zorg, onderwijs werk en inkomen en duurzaamheid op zich te nemen. Natuurlijk Nieuwkoop heeft Wolters leren kennen als een ‘ervaren en inhoudelijk deskundige wethouder’.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?