Wateruitvaarten nu ook in Nieuwkoop

©Foto: StoriesbyPien

Ze schiet vol door de schoonheid die ze ziet en hoort. De bloemblaadjes die vanaf de brug op het water dwarrelen. De trompettist die The Last Post speelt. De lichtgrijze open boot met daarop de kist, versierd met prachtige bloemstukken, varend onder de brug door. De nabestaanden brengen een toost uit op het leven, op de open sloep. Dan zet de zangeres in.

“Zo wil ik het ook”, klinkt vol verwondering en overtuiging. Daarna wordt gegrapt: “Maar nu nog even niet hoor!”. Iemand anders zegt: “Als ik had geweten dat dit mogelijk was voor de uitvaart van mijn man een paar maanden geleden… Hij hield zó van het water.”

Iede Hoorn en de Nieuwkoopse Talitha Cornelisse van Afscheidsverzorgers zijn expert in wateruitvaarten. Ze voelen zich volledig op hun plek in de uitvaartwereld en na jaren ervaring met wateruitvaarten in voornamelijk Amsterdam hebben zij vorige week een wateruitvaart in scene gezet. “We willen laten zien wat er mogelijk is. Uitvaarten op het water hebben vaak een relaxte sfeer. Er zijn zoveel mensen die een connectie hebben met het water. Hoe mooi is het als je op zo’n intieme en mooie manier afscheid kunt nemen van degene waarvan je houdt?”

Nieuw leven

De jonge uitvaartverzorgers blazen de wateruitvaarten in Nieuwkoop en omgeving nieuw leven in door te laten zien wat er kan. “Dit kan natuurlijk ook op een eigen boot”, zegt Iede. “Het is maar net wat de mensen zelf graag willen en wat past bij de persoon. Alles kan en mag.”

De dames van Kas Nieuwveen maakten deze dag ook het verschil. Uit hun gekoelde bus kwam een feestje van bloemen. “Het lijkt wel een sprookje”, klonk daarbij. Op de achtergrond de wonderschone natuur van de Nieuwkoopse Plassen, het kerkje én het stralende weer, wat dit sprookje helemaal afmaakte.

www.afscheidsverzorgers.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?