VVD Nieuwkoop stelt vragen omtrent onopgehelderde inbraken in Nieuwkoop

aantal inbraken gemeente nieuwkoop

Foto: Ter illustratie. Pixabay

De afgelopen drie jaar zijn er in Nieuwkoop maar liefst 125 inbraken gepleegd. Nog opvallender is dat er van alle inbraken geen een opgehelderd is. Politicus Tom de Kleer van VVD Nieuwkoop heeft het college schriftelijke vragen gesteld en is onder andere benieuwd of men überhaupt wel op de hoogte is van het aantal onopgehelderde inbraken in de gemeente.

De Kleer grijpt terug naar een artikel van RTL op 27 december 2019, waarin te lezen was dat in 30 Nederlandse gemeenten geen inbraken opgehelderd zijn in de afgelopen drie jaar. Van deze gemeenten blijkt Nieuwkoop er één van te zijn: er vonden de afgelopen drie jaar 125 inbraken plaats, waarbij er geen één verdachte is opgepakt.

De politicus van VVD Nieuwkoop wijst ook op cijfers van omliggende gemeenten. Zo is in Alphen aan den Rijn 10%, in Kaag en Braassem 3% en Bodegraven Reeuwijk 8% opgehelderd.

Lees ook: Remco Hendriks stopt na 10 jaar bij Samen Beter Nieuwkoop

De Kleer is benieuwd of het college bekend is met deze informatie en welke actie er vervolgens genomen is. Zo vraagt hij of het ophelderingspercentage van 0% ooit ter sprake is gekomen in de periodieke gesprekken met de politie en zo niet, of men bereid is om dit wél periodiek te gaan bespreken.

Indien het ophelderingspercentage wel besproken zou zijn, is Tom de Kleer is namens de fractie benieuwd of er conclusies getrokken zijn over mogelijke oorzaken en welke afspraken er mogelijk gemaakt zouden zijn om in de toekomst een hoger ophelderingspercentage te realiseren dat in lijn ligt met de landelijke norm van 10%.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?