VVD duidelijk grootste partij van ‘vervroegd stemmen’ in gemeente Nieuwkoop

De containers stembiljetten van stemlocatie De Vlinder worden binnengereden nadat de dozen met biljetten van het vervroegde stemmen zijn afgevoerd. ©Anke Steffers

Direct om 21:00 uur maakte gemeente Nieuwkoop de uitslag bekend van het vervroegde stemmen. Maandag 15 en dinsdag 16 maart mochten ouderen en kwetsbaren hun stem vervroegd uitbrengen op drie locaties in gemeente Nieuwkoop.

Zij konden stemmen in Kaleidoskoop in Nieuwkoop, het gemeentehuis in Nieuwveen en in sporthal De Vlinder in Ter Aar. Vanmorgen om 9:00 uur kwamen de tellers naar De Vlinder om de vervroegde stemmen te tellen. Om 14:00 uur was die klus al geklaard. Vanzelfsprekend moest met het bekendmaken van de uitslag gewacht worden tot 21:00 uur.

Even na negenen vanavond werden de gegeven stemmen per stemlocatie en per dag bekendgemaakt. Daaronder was geen enkele ongeldige stem, één stemmer koos blanco.

VVD komt overduidelijk als grootste uit de bus. Op alle drie de locaties op beide dagen gingen de meeste stemmen naar deze partij die momenteel ook de grootste partij is. Totaal kreeg VVD van de vervroegde stemmers in gemeente Nieuwkoop 603 stemmen.

Nummer 2 van het vervroegd stemmen is het CDA. 366 Stemgerechtigden kruisten een vakje aan voor een naam in de lijst van het CDA. 

Derde partij in gemeente Nieuwkoop van het vervroegde stemmen is geworden: D66, met 261 stemmen.

PVV behaalde 212 stemmen onder deze groep stemmers en is daarmee de vierde partij van het vervroegd stemmen in gemeente Nieuwkoop.

Stemmen tellen

Op dit moment zijn de tellers op de verschillende stemlocaties in gemeente Nieuwkoop druk bezig met het openvouwen van alle biljetten om deze vervolgens op de tafel te leggen van de partij (de lijst) waar de stem op dat biljet naartoe gaat. Later vanavond of morgenochtend maken wij de stemuitslag bekend van gemeente Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?