Volop werkzaamheden aan kabels en leidingen in gemeente Nieuwkoop

In gemeente Nieuwkoop wordt op diverse plekken aan kabels en leidingen gewerkt. De toenemende vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van duurzame energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Om aan de toenemende vraag te voldoen, breidt netbeheerder Liander het elektriciteitsnet uit.

Een aantal van deze werkzaamheden vragen wat extra aandacht.

Langeraar

In Langeraar worden er nul-op-de-meter woningen gebouwd. Aannemers Voskuilen en Visser en Smit Hanab voeren hier in opdracht van Liander verschillende werkzaamheden uit. Zo hebben zij een transformatorstation in de M. Robertszstraat geplaatst en verwijderen ze, of leggen ze, op verschillende plekken kabels aan. Ook gaat Oasen aan de slag met de waterleiding.  

Dorpsstraat Nieuwkoop 

In opdracht van Liander vervangt Visser en Smit Hanab aan het Vijverhofpad in Nieuwkoop het transformatorstation en langs de Dorpsstraat het bestaande laagspanningsnet. De werkzaamheden zijn in april gestart en duren naar verwachting tot eind september. Er wordt gewerkt op de Dorpsstraat tussen De Hoefslag en De Kolfbaan.  

Er wordt vooral in het voetpad gewerkt. Daardoor is er enige verkeershinder, maar de Dorpsstraat is niet afgesloten. Van 3 mei tot en met 11 juni geldt eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat (behalve in het weekend). Inrijden kan vanaf de Nieuwveenseweg en uitrijden via de Kennedylaan. Het centrum blijft bereikbaar, je kunt je auto onder andere kwijt op de parkeerplaats aan de Achterweg en het Reghthuysplein.

Meer werkzaamheden

Benieuwd naar alle plekken waar aan kabels en leidingen wordt gewerkt? Op de pagina ‘Werkzaamheden kabels en leidingen’ van gemeente Nieuwkoop vind je het hele overzicht en andere locaties in de gemeente waar aan kabels en leidingen wordt gewerkt.

Eigendom

Er liggen veel kabels en leidingen in de bodem. Voor elektriciteit, gas, water en data. Met uitzondering van de riolering zijn deze kabels- en leidingen geen eigendom van de gemeente maar van nuts- en telecombedrijven. De gemeente verleent wel toestemming als deze bedrijven aan het werk willen of nieuwe kabels en leidingen aanleggen. Gemeente Nieuwkoop: “Problemen met één van deze kabels en/of leidingen? Neem dan contact op met je energie/waterleverancier of telecomaanbieder.”

Bron: Nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?