Verplaatsing bebouwde komgrenzen in Ter Aar bij IKC De Vaart

De Westkanaalweg in Ter Aar richting IKC De Vaart. ©Google Maps

Twee bebouwde komgrenzen langs de Westkanaalweg in Ter Aar worden waarschijnlijk verplaatst. Op 22 april heeft de gemeenteraad een voorstel hierover aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Gedeputeerde Staten.

Na de zomervakantie opent het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) De Vaart aan de Westkanaalweg haar deuren. De komst van het IKC zorgt voor meer verkeer in de omgeving. Om dit in goede banen te leiden, is besloten om de Westkanaalweg in te richten als fietsstraat. In een fietsstraat is de auto te gast en mogen maximaal dertig kilometer per uur rijden. “Wij willen de huidige bebouwde komgrens, ter hoogte van Cultuur Historisch Museum Ter Aar verplaatsen tot net voorbij het Argonnepark”, is wat het college de gemeenteraad voorstelde.

Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

Een van de eerste maatregelen uit het ‘Gemeentelijk Verkeers-en Vervoersplan (GVVP)’ is het verhogen van de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de Oostkaanaalweg en Westkanaalweg in Ter Aar. “Dit gaan we onder andere doen door de snelheid te verlagen en in de toekomst mogelijk de weginrichting aan te passen. Om deze aanpassingen te kunnen realiseren, is het noodzakelijk om de bebouwde komgrens op de Westkanaalweg N461 te verplaatsen naar de kruising met de Hertog van Beijerenstraat.”

Het verzoek voor deze aanpassingen ligt op dit moment bij de Gedeputeerde Staten. “Bij akkoord hopen wij nog voor de zomer te kunnen starten met de werkzaamheden.”

LEES OOK

Gemeente maakt gekozen speelplek Vosholstraat/Mijsstraat bekend


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?