Veel auto’s rijden zich vast in sneeuwduinen op N231

De N231 (Blokland) vanmorgen vroeg. Foto: Politie Kaag en Braassem

Het was vanmorgen vroeg verraderlijk op de N231 bij Blokland tussen Nieuwveen en Vrouwenakker, schreef Politie Kaag en Braassem vanmorgen op Twitter.

Om 5:13 uur meldde de politie dat de weg zeer slecht begaanbaar was en dat diverse auto’s vast waren komen te zitten door sneeuwduinen. De politie riep op de snelheid aan te passen.

Ook om 11:00 uur komt er een melding van iemand ter plaatse binnen dat de weg nog altijd verraderlijk is.

Meer overlast

Partricia is niet te spreken over de sneeuwploeg: “Vooral de fietspaden zijn een ramp. Vijfbruggenpad in Zevenhoven. Alle straten, overal is het een bende.”

Rick viel het op dat het na de Vrouwenakkersebrug helemaal schoon was. De weg erheen, door gemeente Nieuwkoop, was dit niet het geval.

Angeline laat weten: “Vanmorgen op het fietspad Zevenhoven-Noordeinde, eerste helft was te fietsen, bij het Noordeinde werd het ploeteren door een dik pak sneeuw.”

Bij de fietstunnel op de Ladderhaak in Nieuwkoop tussen de hockey en de voetbal bij de scholen is het, volgens Natasja, niet te doen op het fiets- en voetpad. “En ik hoorde van iemand dat de tunnel bij de Kennedylaan ook lastig is, vooral als je vanaf de Kennedylaan onder de fietstunnel door bent, ligt er heel veel sneeuw”, reageerde Natasja op Facebook. Daarop is besloten de tunnel bij de Kennedylaan af te sluiten, meldt Hermien op onze Facebookpagina.

Conny laat weten dat het in de nieuwbouw van Nieuwveen bij de Korenveldweg en Roggeveldweg nog niet best is. Zij schrijft: Daar wordt amper wat aan gedaan en is slecht te rijden.”

Patrick schrijft: “De Ziendeweg, het stuk tussen het Zuideinde in Nieuwkoop en de afslag naar de Achtermiddenweg, is slecht begaanbaar.”

Nel reageert: “Schoterstraat, Hertog Albrechtstraat, parkeerterrein Schoterstraat / Vrijenhoek in Zevenhoven zijn slecht. Zou fijn zijn als hier wat aan gedaan wordt.”

Een schuiver gebruiken, kunnen volgens onze volgers: de Fleurstraat, de Veenderij, De Boomkamp, Rugstreeppad en de Esdoornstraat. Allemaal straten in dorp Nieuwkoop.

Onze lezers melden veel slechte wegen en paden in de gemeente Nieuwkoop op onze Facebookpagina. Wij hebben de gemeente inmiddels getagd en gevraagd of er misschien iets aan te doen is.

Lees ook: Auto glijdt water naast Vriezenweg in


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?