Vanaf februari neemt Cyclus oude groene containers in

groene container gemeente nieuwkoop cyclus

Foto: Ter illustratie, © Pixabay

Binnenkort behoren de oude groene minicontainers tot het verleden: vanaf februari zal Cyclus deze innemen. Volgens de gemeente Nieuwkoop is het oneerlijk dat sommige inwoners een oude minicontainer gratis blijven aanbieden, gezien een extra nieuwe mini-container geld kost. Eerder ontvingen inwoners van de gemeente een nieuwe GFT+E minicontainer.

In de nieuwe GFT+E minicontainer – te herkennen aan de grijze romp met het groene deksel – mogen naast groente, fruit en tuinafval, ook etensresten gedeponeerd worden. “Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi etensresten, zoals schillen en botjes en snoeiafval daarom in de GFT+E bak”, aldus gemeente Nieuwkoop.

Bekijk ook: Nieuwkoop Afvalkalender 2020

Alle inwoners van de gemeente ontvingen deze minicontainer, maar toch zijn er nog inwoners die – waarschijnlijk als tweede container – oude groene containers nog aan de weg zetten. Volgens de gemeente oneerlijk, waardoor deze door Cyclus ingenomen worden: “Vanaf februari leegt Cyclus deze containers en neemt ze in. Dit doen we omdat een tweede minicontainer geld kost”.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?