Unieke vorm van dorpspromotie: prachtige foto’s van Nieuwkoop op de gevel

dorpspromotie nieuwkoop

Foto: de bestickering van de etalage van de lokale Univé. © Ontdek Nieuwkoop

De gevel van Univé aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop ziet er vanaf deze week anders uit: de etalage is beplakt met een foto van de Nieuwkoopse Plassen, gefotografeerd door lokaal fotograaf Maarten Koch. Met een knipoog naar het 750-jarige bestaan van Nieuwkoop dit jaar, zijn er ook zwart-wit foto’s van bekende plekken en mensen in Nieuwkoop te zien. Ook is er een plattegrond van het centrum van Nieuwkoop te zien.

Wethouder Antoinette Ingwersen spreekt over een verrassende entree van het dorp en voor informatie voor de bezoeker: “De uitstraling van deze gevel is één van de verbeterpunten die is genoemd in de schouw van augustus. Met deze aankleding zorgen we voor een verrassende entree van het dorp en voor informatie voor de recreant. Samen met ondernemers, eigenaren en andere betrokkenen pakken we diverse acties op ter verbetering van de uitstraling en beleving”, aldus Ingwersen.

Naast het feit dat je je ogen uit kunt kijken, kun je middels een QR-code direct meer te weten komen over Nieuwkoop: scan je de code, dan ga je direct naar de toeristische website Ontdek Nieuwkoop, waar alle evenementen in de regio en andere leuke activiteiten in Nieuwkoop te ontdekken zijn. Ontdek Nieuwkoop spreekt op haar website over een prachtige vorm van promotie van het centrum van Nieuwkoop: “Een prachtige vorm van dorpspromotie waar Nieuwkoop trots op kan zijn, ontstaan uit een samenwerking tussen diverse partijen”.

Lees ook: Korting op speciaal bieren bij Herberg De Hollandsche Leeuw: ‘Alles moet op!’

Centrummanger Audrey van Doornspreek ging op zoek naar treffende beelden die gemeente Nieuwkoop en het dorp goed zouden weergeven. Op haar vraag aan het Historisch genootschap welke beelden Nieuwkoop het best zouden vertegenwoordigen, raakten de vrijwilligers volgens haar niet uitgepraat: “De legende van het wapen van Nieuwkoop, eeuwenoude vondsten, het belang van de visserij, het boerenleven, het rietsnijden, de smederijen. Samen zochten we naar foto’s van vroeger die de geschiedenis goed weergeven”.

De natuurfoto is van de hand van natuurfotograaf Maarten Koch. Ook werd de Facebookpagina ‘Nieuwkoop: toen en nu’ als inspiratiebron gebruikt door Van Doornspreek: “Op de facebookpagina ‘Nieuwkoop: toen en nu’ kwam ik prachtige beelden tegen. Eén van die foto’s ziet u ook op de gevel, de broertjes Blom. Met dank aan de fotograaf Edgar van Aalst. Het is mooi om te ervaren hoe trots de Nieuwkopers zijn op hun dorp van toen en nu.” De plattegrond van het dorp van Nieuwkoop is ontworpen door Nicollete Schuur.

Deze activiteit vanuit het centrummanagement is in samenwerking opgezet: zowel de eigenaar van het pand, de huurders van Univé en ING, de gemeente Nieuwkoop en Nieuwkoop 750 jaar sloegen hun handen in één.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?