Torenschuddersfeest: mooi weer en veel gezelligheid

torenschuddersfeest gondelvaart

Foto: De verlichte botenparade op de Nieuwkoopse Plassen tijdens het Torenschuddersfeest. © R. Heuzen

Afgelopen zaterdag stond Nieuwkoop in het teken van het jaarlijkse Torenschuddersfeest. Van ’s ochtends tot ’s avonds waren er verschillende activiteiten gepland in Nieuwkoop: van een kunst- en creamarkt op de Dorpsstraat tot de verlichte botenparade op de Nieuwkoopse Plassen. Bezoekers van de verschillende activiteiten troffen het: het was prachtig weer en tijdens gondelvaart pakte menig Nieuwkoper de telefoon erbij om verlichte bootjes onder een bijzonder prachtige lucht vast te leggen.

Al vanaf 10.00 uur ’s ochtends kon men genieten van diverse kraampjes op de Dorpsstraat en konden tientallen oldtimers bewonderd worden die bromfietsclub De Stofwolk op een rij had gezet. Vanwege het prachtig – heldere – weer, besloten velen ook een kijkje te nemen op grote hoogte: diverse bezoekers beklommen de toren op het Reghthuysplein. “Ik heb zelfs de ArenA kunnen zien dankzij het heldere weer. Ik mocht van iemand een verrekijker lenen. Het was prachtig!“, deelt een glimlachende inwoner nadat deze weer met beide benen op het Reghthuysplein staat.

Lees ook: Grote gezelligheid op het dorp: kraampjes en bezichtigingen

Later op de dag werd Nieuwkoop verrast door een bezoekje van ‘Prins Willem III’. De Oude Hollandse Waterlinie organiseerde vanwege Open Monumentendag een mini-festival op het Reghthuysplein. Men kon onder andere genieten van live-muziek en dans.

Rond de klok van 19.00 uur ging de aandacht naar de Nieuwkoopse Plassen: het was tijd voor de verlichte botenparade. Niet alleen op het water was er sprake van veel gezelligheid, ook in diverse achtertuinen gelegen aan het Nieuwkoopse plassengebied was men volop aan het genieten.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?