Teun Bakker 40 jaar actief als fysiotherapeut in gemeente Nieuwkoop

teun bakker 40 jaar bakker en de vos

Teun Bakker, al 40 jaar actief in de regio als fysiotherapeut. © Peter van der Kant

De laatste week van november is Teun Bakker precies 40 jaar actief als fysiothereapeut/manueel therapeut in de gemeente Nieuwkoop. In 1979 begon Teun zijn carrière bij fysiotherapiepraktijk Polak en Huize Ursula. Sinds dat jaar heeft Bakker het vak niet meer losgelaten. We blikken terug op de carrière van Teun Bakker.

Op de vraag wat Teun het mooiste van het vak vindt, antwoordt hij aan De Nieuwkoper: “Het mooiste aan het vak fysiotherapie is het contact met de mensen en het feit dat je via de behandeling mensen meer inzicht kan geven in hun probleem, hoe het op te lossen en/of hoe daarmee om te gaan”.

In 1979 begon Bakker zijn carrière bij fysiotherapiepraktijk Polak en Huize Ursula. Vanaf 1993 nam Bakker de praktijk samen met Din Blommers over en deze werd voortgezet onder de naam Bakker-Blommers, Centrum voor bewegen en gezondheid. In 1996 werd het pand aan de Kennedylaan 33 betrokken.

Zo’n dertien jaar later – medio 2009 – werd het pand aan de Nieuwveenseweg in gebruik genomen. Nadat Blommers in 2011 met pensioen ging, werd de praktijk, samen met Mark de Vos, voortgezet onder de huidige naam Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid.

Later, in 2012, betrok de praktijk ook Gezondheidscentrum de Vijver. Inmiddels is Bakker & De Vos op nog drie locaties te vinden, verspreid over Nieuwkoop, Ter Aar en Zevenhoven.

Lees ook: Jumbo sponsoractie ten einde: € 17.500 naar 86 verenigingen

In die 40 jaar heeft Teun vele mensen uit de gemeente Nieuwkoop onder zijn handen gehad en de praktijk is, mede onder zijn leiding, in die 40 jaar uitgegroeid tot een groot centrum met vele, hoog opgeleide, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Hoewel Bakker & De Vos laat weten dat Teun na 40 jaar een geleidelijk een stapje terug zal doen, zal hij zeker nog niet stoppen. In collega Erik Etterma heeft Teun een waardig opvolger gevonden, die op 1 januari een gedeelte van Teun zijn praktijk-aandeel over zal nemen. De komende periode zal Teun Erik ondersteunen in diens nieuwe rol binnen de praktijk.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?