Terug in de Tijd: Brandstoffenhandelaar Jan van Abshoven op zijn kolenbakfiets

Brandstoffenhandelaar Jan van Abshoven met zoon Pieter. ©Facebook CHV Ter Aar

Regelmatig ontvangt de Cultuur Historische Vereniging Ter Aar mapjes en fotoalbums van particulieren die vragen hebben over wie of wat er op foto’s te zien is. Onder andere via hun Facebookpagina vraagt de CVH Ter Aar dan aan volgers of zij meer over een foto weten.
 
Sommige foto’s worden afgestaan aan het museum, soms tijdelijk, bijvoorbeeld voor een tijdelijke expositie en soms om in het museum tentoon te stellen of te bewaren voor een latere expo. Daarnaast plaatst de vereniging zoveel mogelijk foto’s in haar speciale CHV Ter Aar beeldbank.
Brandstoffenhandelaar
Voor onze Terug in de Tijd rubriek hebben we een foto gevonden die CHV Ter Aar afgelopen week op Facebook uitlichtte. Van deze foto zijn de gegevens wel bekend. Te zien is brandstoffenhandelaar Joannes Anthonie (Jan) van Abshoven op zijn kolenbakfiets met zijn oudste zoontje Piet(er). De foto is gemaakt in 1950. Jan van Abshoven werd geboren in 1916 en overleed twee jaar na de gemaakte foto, in 1952.
 
naar de website van CHV Ter Aar
 
Jouw foto’s en video’s

Deel jouw foto’s en video’s uit de oude doos ook met ons. Mail ze naar redactie@nieuwkoper.nl en vertel erbij wat er op te zien is en eventueel wie de foto of video gemaakt heeft.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?