Tennisvereniging Ter Aar heeft weer 400 leden

Voorzitter Frank Langeveld, Naz en trainer Mario de Blanken. Achter hen Naz’ trainingsgroep. Foto: Anke Steffers

Ze kan niet ophouden met glimlachen, zo leuk vindt Naz Al Galaf het dat zij in het zonnetje wordt gezet, omdat zij het 400ste lid is van Tennisvereniging Ter Aar. Van trainer Mario de Blanken krijgt ze een eigen racket, voorzitter Frank Langeveld heeft wat lekkers voor haar meegenomen.

Naz trainde maandag voor de vierde keer mee. Na twee keer wist ze al “Ik wil graag op tennis”. Haar broer schreef haar in als lid en inmiddels voelt Naz zich helemaal thuis in haar trainingsgroep. De verrassing was maandagmiddag groot toen de jongedame van de voorzitter en de trainer te horen kreeg dat zij een mijlpaal voor de club was.

Ze kon haar leenracket meteen bij Mario inleveren, want van hem kreeg ze een eigen racket. Ook de snoepjes van de voorzitter nam zij met een brede glimlach in ontvangst. “Op naar de vijfhonderd leden”, zei Frank Langeveld.

Naz is nog een beetje beduusd, maar kan wel vertellen hoe leuk ze het vindt op de tennis: “Eigenlijk vind ik alles leuk. De forehand gaat al wat beter, de backhand vind ik nog erg moeilijk. Ik heb ook al meegedaan met een toernooi en ik heb toen ook een paar potjes gewonnen.”

Naz is 9 jaar en kwam zes jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Ze zit op basisschool De Vaart locatie Zuid (de voormalige Fontein) en woont met haar vader, moeder, twee broers en broertje in Ter Aar. De kleur van het gekregen racket, groen, is niet haar favoriete kleur, zegt ze eerlijk. “Maar ik ben er wel heel blij mee.”

Ger Otto, verantwoordelijk voor de ledenadministratie, schat in dat het zo’n vier jaar geleden is dat het ledenaantal van TVTA onder de vierhonderd zakte. Momenteel komen er elke week vier tot vijf leden bij dus wie weet, is zelfs de vijfhonderd haalbaar. Met zes tennisbanen én een padel-/minibaan is de ruimte is er in ieder geval.

ZIE OOK:
[VIDEO] Tennisvereniging Ter Aar start selectietennis


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?