Tekort aan vaccins: vaccineren in Alphen begint waarschijnlijk maand later

De GGD kan waarschijnlijk pas in maart beginnen met inenten op de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. Er zijn onvoldoende vaccins beschikbaar om te kunnen starten, heeft de gezondheidsdienst vandaag aan Studio Alphen laten weten.

Eén hal in Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot wordt sinds woensdag ingericht als vaccinatielocatie. Vanaf 1 februari is de sportaccommodatie gereed om te starten met inenten. Vorige week gaf de GGD aan dat zij begin februari dacht te kunnen starten met inenten. Dat gaat niet lukken.

Komende vrijdag is de Alphense vaccinatielocatie klaar voor gebruik. “Mochten er onverwacht extra leveringen van vaccins komen, dan kunnen wij ook op die locatie gelijk beginnen met vaccineren”, aldus de GGD.

Nieuwkoop
Inwoners van de gemeente Nieuwkoop hebben een keuze in welke plaats zij zich laten vaccineren. Dit kan in Alphen, maar ook in Leiden en Gouda. Wij hebben bij GGD Hollands Midden de vraag uitstaan of Nieuwkopers die een uitnodiging hebben ontvangen om zich in februari te laten vaccineren, wel in Leiden en Gouda terecht kunnen.

Lees ook: Alphense vaccinatielocatie ook voor Nieuwkopers


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?