Stichting Leefomgeving Schiphol stelt subsidie beschikbaar

stichting leefomgeving schiphol subsidie

Stichting Leefbaar Schiphol (SLS) stelt subsidie beschikbaar voor particuliere initiatieven om de leefomgeving van de Schipholregio te verbeteren in de vorm van het ‘Initiatievenfonds SLS’. Het kan gaan om activiteiten op het gebied van onderwijs, cultuur of de arbeidsmarkt. De subsidie is beschikbaar tot eind 2020.

Een van de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een subsidie is dat de activiteiten een blijvend positief effect hebben op de leefomgeving en ‘waarbij de sociale cohesie’ wordt versterkt. Ook dienen andere partijen een deel van de kosten te financieren. Hierbij kan gedacht worden aan het inzetten van personeel.

Lees ook: Gemeente wijst op regeling ‘Duurzame gebruiksgoederen’

Voorbeelden van initiatieven zijn bijvoorbeeld speelmogelijkheden, cursussen, een buurtbus of een bibliobus. De projecten dienen te starten voor 31 december 2020 en mogen doorlopen tot en met 2021. De bijdrage vanuit Initiatievenfonds SLS bedraagt maximaal € 10.000 per project. Op de website van Stichting Leefbaar Schiphol is een aanvraagformulier te vinden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?